ניכור הורי מושג חדש יחסי המדובר בדיני משפחה, עולה ועושה כותרות לא אחת. בעיות בבית, הורים מסתכסכים, יש ילדים אך עדיין סוחבים.
ואז….
יום אחד לכאורה שגרתי הכל מתהפך, ואפילו שגרנ זו מופרת.
ואתה אבא, מוצא עצמך מחוץ לבית, לא פוגש ילדייך ואוי ואבוי אבא אם תחשוב לרגע, לאחר יום עבודה לחזור לביתך עם אישתך והילדים.
המשטרה תמתין לך בפתח הבית, תקבל צו הרחקה כי הרי יש מסוכנות לאישה !!! ואולי גם לילדים?
אז שכרת דירה- חזרת לבית הורייך, ובכל הבלגן בחייך רק רוצה להתנחם בחיבוק לילדים.
אך הילדים לא רוצים לראותך. למה?
הרי אני זה שהכנתי להם לא אחת ארוחת ערב ומקלחת והשכבתי לישון, שיחקתי איתם, לקחתי לטיולים, לרופא, התייצבתי ביום הורים, עבדתי על מנת לפרנסם ולמלא צרכיהם והרבה מעבר והם תמיד אמרו שאוהבים אותי, שאני אבא מדהים, אז למה? מה קרה?
ניכור הורי – אבא!!!
בית משפט, בית הדין, עובדים סוציאליים, יועצים למיניהם, מייצגי הצדדים טוענים שאינך מתאים ואינך כשיר להיות אבא, שהרי לנו ההוכחה שהילדים אינם רוצים לראותך.
אכן כך?
הרי קשר הורי וביולוגי, קשר שורשי מטבעו שאין עליו ולא יכולה להיות שום חלות של גורם חיצוני. הרי היהלדים גדלו בצל המחלוקות ומריבות ולפעמים מצבים קשים של הסתות וסחיטה רגשית וספגו כבר את אווירת הניכור ההורי, אך מכיון שמנגנון וצרכי ההישרדות הנפשיים והחומריים של הילדים הם כביכול בוחרים צד. הילדים אינם רוצים- אינם יכולים לפגוש אותך, אז אמא תגיד …. תעשה…. תכעס ….. ואני ילד אבא – אני צריך לשרוד תבין אותי!!!
אז אם את/ה אחד מן המנוכרים תתקשר ונטפל בעניינך בשילוב אנשי מקצוע מומחים בתחום ניכור הורי
ליצירת קשר ניתן לפנות בנייד 24/7 – 054-6423429
וכסלר מירב, טוענת רבנית ומגשרת

שתפו מאמר:

שתפו מאמר:

חיפוש

נהיה בקשר

כתבות נוספות:

תביעת דמי מזונות טוען רבני גירושין

תביעת דמי מזונות בגירושין

תביעת דמי מזונות בגירושין כמה ומתי משלמים? בכל הליך גירושין, סוגיית מזונות הילדים היא מהחשובות והמשפיעות ביותר על ההורים. עם השנים, הגישות בנושא השתנו רבות,

ילדים לכודים

ילדים לכודים

את הכאב הזה של הילדים הלכודים אני חווה כל יום כמעט ובהרבה משעות היום, והרגשתי שלא קל לי עם זה לבד וחייבת לשתף. באחד התיקים

טראומה משפטית

טראומה משפטית

מקובל לחשוב כי טראומה היא בדרך כלל של המתלוננים, אך השפעתה של התסמונת הפוסט טראומתית אינה של המתלוננים בלבד.

× איך אפשר לעזור?
דילוג לתוכן